Bielefelder hanen te koop

In juli hebben kregen wij zes kuikens van het geslacht Bielefelder, die inmiddels na een half jaar tot zeer fraaie en grote kippen zijn uitgegroeid. Van de zes kuikens waren er twee hennen en vier hanen. Het is de bedoeling dat we eieren gaan krijgen, met twee hennen lukt dat wel maar meer hennen zou welkom zijn. En vier hanen die inmiddels al behoorlijk hebben leren kukelen is wat druk.

Kijk mij eens mooi wezen!

Kijk mij eens mooi wezen!

Zeker nu de hennen de eerste paar eitjes gelegd hebben begint er een waar slagveld te ontstaan. De hennen worden voortdurend besprongen en rennen geregeld door de tuin op zoek naar een beschutte plek. Bovenop de ren zijn ze redelijk veilig. De hanen zijn namelijk zo zwaar geworden dat ze moeilijk op de ren kunnen springen.

Ook de hanen onderling maken ruzie. Het is zo nu en dan echt vermakelijk hoe twee hanen achter elkaar aanrennen. Niet even een kwestie van wegjagen, nee de gehele tuin door. De alfahaan laat zich gelden en de andere drie lopen er een beetje verloren bij. Dus willen we drie hanen kwijt. Het liefst geruild tegen hennen. Wie kan ons helpen? Het gaat om raszuivere Bielefelder hanen.

Bielefelders zijn dubbeldoel rassen, dat houdt in dat ze goed eieren leggen en ook geschikt zijn voor de vleesconsumptie. Bij ons zijn ze volledig biologisch gevoerd. Ook onze tuin is volledig biologisch, wij werken zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ze hebben volledig vrije bewegingsruimte en zitten alleen ’s avonds in een gesloten hok.

Het was tot voor kort redelijk lastig om de kippen te fotograferen, maar de laatste weken lukte het steeds beter vooral als het richting voedertijd liep. Zelfs een van de hennen – die redelijk schuw zijn en meestal uit de buurt blijven – kwam steeds nieuwsgierig naar mij toe, pikkend naar de camera en naar mijn ring. Hierbij een serie foto’s.

Heb je interesse of ken je iemand die interesse heeft in een Bielefelder haan laat het dan weten. En heb je een Bielefelder hen te ruil of te koop dan zijn wij ook geïnteresseerd. Laat een bericht achter of stuur mij eventueel een mail naar jolanda.verburg11@gmail.com

 

 

6 thoughts on “Bielefelder hanen te koop

  1. Pingback: En toen waren er nog drie – Uit de Klei getrokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.