En toen waren er nog drie

Juli vorig jaar kregen wij zes kuikens van het ras Bielefelder. Na verloop van tijd kwamen we er achter dat het twee hennen en vier hanen waren. Niet echt een wenselijke situatie als het om eierenleggers gaat. Maar goed het is zoals het is en van kippen geen verstand dus wachtten wij rustig af wat komen ging.

De twee verkochte hanen

De twee verkochte hanen

Vanaf half januari gingen de hennen eieren leggen en konden we voor het eerst onze eigen eitjes eten. Wat een belevenis. Maar al rap was er reuring in het kippenhok. De hennen hadden geen leven met de overmacht aan hanen. Een van de beide hennen was op zeker moment zo toegetakeld dat haar nek kaal was. Dus moest er wat gebeuren om de rust te herstellen.

Eind januari schreef ik op mijn blog dat we hanen te koop hadden. Geen enkele reactie. Blijkbaar de verkeerde doelgroep en het verkeerde medium. Maar ik vond het toch wat ver gaan om ze op Marktplaats te zetten. Wie weet wat er op af komt en wat er van de hanen terecht komt. Maar ten einde raad heb ik vorige week toch maar een bericht geplaatst dat we Bielefelder hanen te koop hadden.

Binnen een dag hadden we drie reacties. Iemand deed een bod onder de vraagprijs, dat voelde niet goed. Maar gelukkig waren er twee liefhebbers aan wie we de afgelopen dagen de hanen hebben kunnen verkopen. De werking van Marktplaats is weer eens bewezen en mijn vertrouwen gegroeid.

Door de veranderingen in het kippenhok legden de hennen geen enkel ei. Ze waren van de leg. Maar gelukkig moeten ze op zeker moment toch hun ei kwijt en hadden wij weer een vers eitje bij het ontbijt. Waarmee de herkomst van twee spreekwoorden in de praktijk bewezen werd.

De alfahaan hebben we gehouden. De tweede en derde haan in rangorde hebben een mooie bestemming gekregen. Allebei zijn ze nu de trotse haan van een toom Bielefelder kippen. Ik ben er blij om. De laatste haan die we kwijt wilden was Minkukel waarover ik eergisteren al een blogje schreef. Met de ene haan en de twee hennen is de rust in het kippenhok weergekeerd.

 

Advertenties

2 thoughts on “En toen waren er nog drie

  1. Hallo Bruno, wij hebben iedere dag 1 á 2 eitjes. Voldoende voor ons om te eten. Dus ook wel om wat af te staan.
    Een van onze hanen is in de buurt van Breda terechtgekomen als ik het goed heb. Dat is misschien wat dichterbij. Als je mij je e-mailadres geeft kan ik je in contact brengen.
    Groet, Jolanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.