De Titel

Waarom deze titel? Omdat ik op kleigrond woon en omdat ik mijn delicate comfortabele kantoorleven deels inlever voor de weerbarstige natuur en het boerse bestaan op het platteland.

Veranderen gaat niet vanzelf, het is net als werken op de klei een traag, moeizaam en zwaar proces. Van nature is klei heel vruchtbaar. Klei is dus de ideale voedingsbodem om iets te laten groeien. Het is nu zaak om de klei de juiste aandacht te geven zodat het verwerkbaar wordt. Dat betekent lucht brengen in de kleilaag zodat het doordringbaar en toegankelijk wordt.

Uit de klei getrokken heeft ook de betekenis van op een boerse manier iets kenbaar maken, zonder etiquette en zonder rekening te houden met wat gangbaar is. Willen we iets veranderen dat moeten we wel eens als een olifant door de porseleinkast banjeren. Ik wil een verandering tot stand brengen en dat zal niet altijd vanzelf gaan. Vandaar de titel: Uit de klei getrokken.

Doe je met me mee?

3 thoughts on “De Titel

  1. Meer heb ik zelf in zandgronden staan wroeten.
    Maar nu help ik bij een volkstuin waar duidelijk klei aanwezig is.
    Zwaarder tuinieren, maar misschien ook wel vruchtbaarder.

    Mijn eigen siertuin heb ik jaren terug met een halve meter klei opgehoogd. Door het bodemleven is daar nu niets meer van terug te zien. Prachtig zoals de natuur alles omzet.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.