De zomer is in een klap voorbij – Dag 198

Vanmiddag zou de bijenstal bij ons in het dorp geopend zijn. Dus togen wij ondanks de motregen op de fiets naar de natuur- en recreatieplas alwaar de bijenstal staat opgesteld. Maar er was geen mens te bekennen. Hadden we onafhankelijk van elkaar de annonce in de krant verkeerd gelezen? Natuurlijk kennen wij de bijenstal, want wij wandelen er zo nu en dan. Onlangs was een nieuw aangelegd bijenhotel geopend dus wilden wij wel in contact komen met de bijenhouder. Tevergeefs.

Na een korte wandeling zijn wij weer naar huis gefietst. Bij nader inzien bleek de aankondiging in de plaatselijke krant toch te kloppen. Misschien lag het aan het weer. Ineens is de zomer voorbij. Nadat wij thuis waren kwam de regen met bakken uit de hemel zetten. De dakgoten konden de hoeveelheid water niet aan. De watertank zal wel weer vol zitten.

Wij hadden nog heel wat plannen om in de tuin te doen vandaag, maar het is er niet van gekomen.  In huis was het nog altijd 22°C maar toch voelde het kil aan. Voor het eerst in maanden heb ik weer een vestje in huis aangetrokken. Onze jonge kat Bella vond het ook maar niks en kroop weg in de beschutting van de krabpaal. Daar had ze nog niet eerde ingelegen. De hele middag heeft ze daar in liggen slapen.

Het is weer even wennen na al die weken warm of in ieder geval behaaglijk weer. De natuur mag dan een aantal weken voor lopen, ik hoop niet dat de zomer nu definitie overgegaan is in de herfst. Het is half augustus en voor ons nog vakantietijd. De jongens hoeven pas in september weer naar school en willen nog wel wat zomerweer om van te genieten. Deze hele week ziet er niet gunstig uit als ik de weerberichten mag geloven. Maar ik heb wel het gevoel dat we nog wat beter weer kunnen verwachten. Tenslotte ben ik een optimist.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s