Bertha is zoek

Tijdens onze vakantie verbleven mijn broer en zijn vriendin in ons huis om voor de dieren te zorgen en de tuin een beetje in de gaten te houden. Na een aantal dagen waren broer en vriendin ineens in paniek! Bertha, een van onze hennen, was zoek. Tja geen leuk vooruitzicht dat je bij thuiskomst van de kippeneigenaren moet meedelen dat een van de dieren de verzorging niet heeft overleefd. Wat te doen?

WP_004866Omdat broer en vriendin wilden voorkomen dat wij op onze vakantiebestemming werden lastig gevallen en van schrik overhaast de terugreis in zouden zetten, hebben ze de vooraf ingestelde hulptroepen voor noodgevallen ingeroepen. Mijn schoonzus die een eindje verderop woont en zelf kippen heeft wist ook niet wat te doen, evenals alle andere familie en vrienden. In de omgeving werd het signalement van de hen afgegeven voor het geval ze zich zou laten zien.

Eigenlijk waren er maar twee opties: de kip had zich verstopt om welke reden dan ook of was dood. Even ging de gedachte uit naar de dagelijks voorbijlopende mannen die met een plastic tasje een rondje lopen. Maar die gedachte ging te ver. Terecht want eerzame hardwerkende fruitplukker moeten gewoon tussen de middag met hun lunchpakketje een rondje kunnen lopen. Dus bleef de vertwijfeling over het lot van de hen. Tot ze na twee dagen ineens weer bij de voederplaats opdook om vervolgens weer twee dagen uit beeld te blijven. Dus de eerste gedachte nam de overhand: ze had zich klaarblijkelijk ergens verstopt.

Iemand in de kring van hulptroepen opperde dat ze misschien wel ergens een nestje had zitten. Wellicht was ze de weg overgestoken om in alle rust in het maisveld aan de overkant te gaan zitten broeden. Dus hebben broer en vriendin na dagen van zoeken in eigen tuin ook het maisveld alsnog uitgekamd. Zonder succes, de hen was onvindbaar. Maar de hoop bleef omdat ze zich om de dag toch even liet zien.

Met die mededeling kwamen wij thuis. Nog niet eerder is een van onze eenjarige hennen broeds geweest dus hoe dat in zijn werk gaat wisten wij ook niet. Hopend op een goede afloop vertrokken broer en vriendin weer naar hun eigen huis de stad. Nu was het onze beurt om op zoek te gaan en het mysterie op te lossen. Inderdaad liet Bertha zich de tweede ochtend zien. Ik zat op het vinkentouw om te achterhalen waar ze zich terugtrok. Aan de voorkant van de tuin dook ze in het struikgewas, maar bleef onzichtbaar.

WP_004870Twee dagen later dook Bertha weer op. Nu ging ik als een haas met fototoestel op zoek naar de plek waar ze eerder was verdwenen. Met succes werd het vermoeden bevestigd. Onder een struik lagen vier eieren! Zodra Bertha haar plek inneemt op het nest is ze door haar schutkleuren niet te zien. Niet gek dus dat niemand haar had gevonden.

Door de overvloedige regen ziet Bertha er uit als een armzalig scharminkel, dus hebben we, bevestigd aan het hek, een paraplu boven haar gezet. Nu is het afwachten geblazen op wat komen gaat. Broer en vriendin hebben al toegezegd op kraamvisite te komen als het zover is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.