Wereld Yoga Dag – 21 februari 2016

Vandaag rol ik voor twee uur mijn yogamat uit om aandacht te vragen voor de mensenrechten. Over de hele wereld zijn veel mensen op de vlucht voor geweld of om te ontsnappen aan honger vanwege de klimaatverandering. Dagelijks verlaten mensen huis en haard om elders een beter bestaan te vinden. Dagelijks sterven mensen in de Middellandse Zee omdat ze noodgedwongen op een onveilige manier de overtocht maken naar het vrije Europa.

Yoga in Actie

Yoga in Actie

Vandaag op 21 februari 2016 van 11.00 uur tot 13.00 uur vindt een wereldwijde yogamarathon plaats om aandacht te vragen voor al die mensen die niet in vrijheid kunnen leven, onderdrukt worden, in armoede leven, ontheemd zijn en op plaatsen wonen waar ze eigenlijk niet willen zijn. Maar ook wordt aandacht geven aan het onzichtbaar geweld achter de voordeur. Geweld tegen vrouwen en kinderen die weerloos zijn en zichzelf niet kunnen verdedigen.

In iedere tijdzone zullen twee uur lang wereldwijd mensen aan yoga doen om aandacht te vragen voor het leed van veel mensen in de wereld. Ben je niet in staat om zelf aan yoga te doen dan kun je in gedachte deelnemen of op andere manieren een bijdrage leveren. Er zijn vele mogelijkheden om wereldwijd mensen in nood te helpen. Je kunt een financiële bijdrage leveren of in natura of je kunt aandacht vragen voor het onderwerp.

Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat mensen wereldwijd een beter bestaan krijgen door regeringen te wijzen op hun handelswijzen, door onderdrukten een stem te geven, door een eerlijke prijs te betalen voor producten, door zuinig om te springen met onze natuurlijke hulpbronnen, kortom door bewust te zijn van hoe je zelf leeft. Daar rol ik mijn matje voor uit. Doe je mee?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s