Pompoenen en nachtvorst

Dit weekend hebben we alle pompoenen geoogst. Er is namelijk nachtvorst op komst en daar kunnen de pompoenen slecht tegen. Als ze door de vorst zijn overvallen kunnen ze nog wel gegeten worden, maar de bewaartijd is dan drastisch gereduceerd. Juist het feit dat je pompoenen zo lang kunt bewaren is ideaal. Altijd wat te eten. En ik wil nog wel de oogst kunnen verkopen dus moesten ze dit weekend naar binnen.

WP_003431

Pompoenen net van het land

Aanvankelijk leek de oogst veel minder dan de afgelopen jaren. Maar nu we alles geoogst hebben is het toch wel wat meer dan verwacht. Door het droge voorjaar kwam de groei traag op gang. Sproeien helpt dan nauwelijks omdat de grond gewoon erg droog is. Of we moeten iedere dag uren beregenen en daar hebben we de apparatuur niet voor.

Een enige voordeel van het droge voorjaar was het in grote getale ontbreken van slakken. Andere jaren liep ik iedere ochtend en avond uit voorzorg de slakken weg te vangen. Emmers haalde ik van het veld af. Daarvan was dit voorjaar geen sprake. Halverwege de zomer toen het regenachtiger werd kwamen de slakken in grote hoeveelheden alsnog tevoorschijn, maar toen waren de pompoenen al zo groot dat de slakken er geen vat meer op konden krijgen.

De pompoenen liggen nu allemaal binnen. Toch kan het daar ook nog misgaan als het heel erg gaat vriezen. Maar dat heb ik zolang ik hier woon nog niet meegemaakt. Tegen het eind van het jaar ben ik wel uitverkocht en dan mag de winter losbarsten.

De oogst is indrukwekkend en mooi als je het zo allemaal bij elkaar ziet. Zie hier het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.