Risotto met pompoen

Hoewel de oogst wat later was dan de afgelopen jaren komen de pompoenen nu volop van het land. Omdat we niet iedere keer alleen maar pompoensoep willen eten experimenteer ik regelmatig met pompoen voor de broodnodige variatie. Dus is het weer tijd voor diverse recepten. Het afgelopen jaar maakte ik van overgebleven pompoensoep een heerlijke risotto. Lekker makkelijk ook. Nu heb ik het omgedraaid en risotto met pompoen gemaakt. Ook dat was prima te doen en ook redelijk snel klaar.

WP_000282Ingrediënten:
500 gr pompoen (Oranje Uchiki Kuri)
150 gr risotto
1 prei
1 ui
Verse koriander
Olie (of boter)
500ml water
1 (vegetarische) groenten bouillonblok
Peper en zout naar smaak
Parmezaanse kaas
Een kleine kookpan en een grote koekenpan of hapjespan

Bereiden:
Snij de pompoen in stukken en verwijder de zaden. Schillen hoeft niet.
Snipper de ui en snij de prei fijn in ringetjes. Ik gebruik prei uit eigen tuin en snij flink wat groen mee. Knip de verse koriander fijn.

Zet de pompoen op met 500ml water (of volg de hoeveelheid op het pak), voeg daarbij de helft van de ui, prei en koriander, gevolgd door het bouillonblok plus wat peper. Breng aan de kook, temper daarna de warmtebron en laat pruttelen tot de pompoen zacht begint te worden (na ca. 10 minuten).

Verhit wat olie in de koekenpan of hapjespan en fruit de ui en de prei aan. Bak de risotto tot een glazige massa. Schep nu een scheutje bouillon van de pompoen bij de risotto tot het vocht door de rijst is opgenomen. Herhaal dit. De pompoen met bouillon pruttelt gewoon door tot hij helemaal zacht is. Druk de pompoen een beetje fijn in de pan en schep de pompoenmassa mee met de bouillon bij de risotto. Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is (in ca. 20 min.) en een mooie massa is ontstaan. Voeg de rest van de koriander toe. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s