Het seizoen begint bij de naaktbloeier

Ondanks de behoorlijk koude dagen van afgelopen week begint de hazelaar al te bloeien. Het maakt ons pijnlijk duidelijk dat we nog moeten snoeien. Op wikipedia lees ik dat de hazelaar, net als de forsythia, een naaktbloeier is. Nooit geweten dat het zo heet. Zelfs aan mijn kleine wilgenboompje die naast de hazelaar staat ontwaar ik al een handvol katjes. Van de forsythia, beter bekend als bloeiend hout, die ook vaak heel vroeg bloeit is echter nog geen bloesem te bekennen. Maar de tekenen van de naderende lente zijn overduidelijk.

Bloeiende hazelaar

Bloeiende hazelaar

Heel opmerkelijk is de zwerm muggen die ik nu al buiten ontdek. Visioenen van een zwoele zomeravond doemen op. Dat belooft wat deze zomer als ze er nu al zijn. Ook in huis treffen we af en toe muggen aan, van die joekels die duidelijk de winter hebben overleefd. Mijn jongste zoon en ik zijn de afgelopen dagen allebei al door muggen gestoken. Wij reageren daar beiden heel heftig op zo aan het begin van het seizoen. Grote dikke plekken op enkels en benen die ellendige jeuk veroorzaken. Alleen een anti-histamine tabletje helpt om de heftige reactie te verminderen. Hopelijk blijft het hierbij en zijn we de rest van het jaar redelijk immuun.

WP_002298Bij het begin van het tuinseizoen hoort ook nog een laatste rondje schoonmaakwerkzaamheden. Het meeste tuingereedschap wordt na ieder gebruik wel schoongemaakt, maar de grote hoeveelheid kweekpotjes verdwijnen nogal eens ongewassen in een grote doos. Een mooi klusje voor een rustiger moment, maar daar komt het vaak niet van. Dus was het nu hoogtijd om alle kweekpotjes waar ik niet aan toegekomen was schoon te maken. Uitstel is niet meer mogelijk. Dat was een mooi klusje voor het afgelopen weekend. Het oude babybadje komt daarbij goed van pas. Als dat klaar is kan het kweekseizoen beginnen. Naast diverse snoeiwerkzaamheden zullen we de komende weken ook de kassen en de bedden van compost gaan voorzien zodat de zaailingen in het voorjaar de grond in kunnen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s