Behoud van onze mooie oceanen – Dag 309

Waar is de tijd gebleven dat vissers in hun gammele bootjes het water op gingen om vis te vangen genoeg voor hun familie? Daarna hadden ze de rest van de dag vrij. Kom daar nu nog maar eens om. Met gigantische zeeschepen die fungeren als een soort grote stofzuiger, wordt de oceaan leeggevist. Onze aarde is eerder afgebroken om aan onze niet te stille behoefte te voldoen dan we ons kunnen indenken.

De volgende schokkende film laat zo’n megatrawler zien. Het is nog niet eens de omvang van de schepen maar de lengte van de netten die zorgen baardt. Er varen veel van dergelijke schepen over de gehele wereld. De talloze filmpjes op internet zijn daarvan het bewijs. Zelfs Nederland doet hier volop aan mee. Zo vaart rederij Parlevliet & Van der Plas met de Abel Tasman, een schip van 142 meter lang, netten van zo’n 300 meter lang en een capaciteit van 18.000 ton vis per jaar.

 

Maar het kan ook anders. Er zijn mensen die zich inzetten om de schoonheid van onze planeet te behouden. De Unesco heeft een mooie site met geweldig filmmateriaal waar de schoonheid van onze planeet te zien is. Het Braziliaanse fotomodel Gisele Bündchen vertelt in onderstaande film het verhaal van onze schitterende oceanen. We kunnen het wel als we maar willen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s