De natuur een handje helpen – Dag 291

Na een aantal dagen over de grotere problemen in de wereld geschreven te hebben blijf ik vandaag weer dicht bij huis. We kunnen de natuur niet altijd ongebreideld zijn gang laten gaan, want dan kan het zomaar uit de hand lopen. Daarom hebben wij vandaag onze poes Bella laten steriliseren. Op een nest met jonge poezen zitten wij namelijk niet te wachten. Dat je de natuur niet altijd zijn gang kan laten gaan zien we aan de muizenplaag in Friesland. De gunstige weersomstandigheden van dit jaar hebben voor een explosie in de populatie gezorgd.

Bella in haar rompertje

Bella in haar rompertje

De laatste weken liepen er allerlei vreemde katten rond ons huis en werd het hoog tijd Bella’s vruchtbaarheid aan banden te leggen, tenslotte is ze al weer zeven maanden. We waren niet de enige, het was druk bij de dierenarts met sterilisaties van de voorjaarskatten. Bella was het er niet mee eens dat ze werd meegenomen in de reismand. Het klagelijke miauwen ging door merg en been, probeer dan nog maar eens je aandacht bij het autorijden te houden.

Vanmiddag konden we haar weer ophalen. Vorig jaar hadden wij onze Lous na de sterilisatie een babyrompertje omgedaan, zodat ze de wond niet kon likken. Zo ook Bella. Maar daar waar Lous zich gedwee in de situatie liet manoeuvreren is Bella meer van het eigenzinnige type en wurmde net zo lang tot ze uit het rompertje was. Een komisch uurtje was het gevolg. Nog half dizzy waggelde ze rond met een paar poten in en een paar buiten het rompertje. Maar ook wij waren onvermurwbaar, ik heb haar wel een keer of tien opnieuw in het rompertje gehesen.

Uiteindelijk heeft ze het opgegeven en ligt ze uitgevloerd in haar mand. Maar het is dan ook een luxe positie, want de mand staat pal naast de houtkachel dus is het niet zo moeilijk om lui te soezen. Normaal zou ze nu al hoog en breed naar de schuur zijn verbannen. Immers, onze katten zijn geen binnenkatten maar boerderijkatten. Misschien droomt ze nu wel dat ze in Friesland is op muizenjacht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.