Een permacultuurlandschap in 90 dagen – Dag 272

In mijn kennisvergaring en zoektocht naar de mogelijkheden van het ontwikkelen van een permacultuurlandschap kom ik op internet geregeld filmpjes tegen. Waar zouden wij zijn zonder al die mooie visuele voorbeelden waar je echt wat van kunt leren. Helaas zijn niet alle filmpjes even informatief of aantrekkelijk. Vandaag echter zag ik bijgaand filmpje waarin wordt getoond hoe je in 90 dagen een grasland om kan vormen tot een eetbaar landschap.

Compostthee door Paul Taylor

Paul Taylor maakt compostthee

De verteller Paul Taylor – hij had wel iets enthousiaster mogen praten – zegt zo heel hoopvol: Hoe kan je in 90 dagen een supermarkt creëren in je voortuin? Dat is natuurlijk mooi gezegd, maar er komt toch heel wat meer bij kijken dan de aanleg van een aantal bedden om groente en fruit te verbouwen. En de weersomstandigheden worden nooit meegenomen evenals de verliezen door plaagdieren die de helft van je oogst opeten. Maar desalniettemin is de bijgaande film toch heel aansprekend die wil ik je niet onthouden.

Het gaat hierbij om de aanleg van bedden op een grasland geschikt om groenten te verbouwen. Het gaat over het maken van compost inclusief compostthee (op 3:33 min). Het gaat over het aanleggen van het landschap zodanig dat de watervoorziening (op 6:23 min) geschikt is om zelfvoorzienend te worden. Daarnaast is de website nog een bron van informatie waar van alles te vinden is.

Kijk voor meer informatie op de website van TrustNature.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s