Opmaken voor de winter – Dag 246

Vanmorgen was het geweldig om met de pompoenen op de markt te staan. Ik had een korte broek aangedaan zodat de benen nog net het laatste beetje zon konden meepakken. Aanvankelijk dacht ik dat de handel wat tegen zou vallen vanwege het zonnige weer, maar niets was minder waar. Mensen hadden duidelijk zin in de herfst. Ook de grote Halloween pompoenen zijn een lust voor het oog en werden grif verkocht.

WP_000522Vanmiddag ben ik aan de slag gegaan met de eerste karweitjes om te tuin winterklaar te maken. Te beginnen met het weghalen van wilde bramenstruiken die her en der in de tuin aan het woekeren zijn geslagen. Een heikel karweitje. Morgen moeten we de rest weghalen. Ook staat op sommige plaatsen het onkruid behoorlijk hoog dat moet ook nodig weg. Op diverse plekken in de tuin zijn spontaan boompjes opgekomen die ben ik aan het uitgraven en gaan voorlopig in potten en kuipen.

Ook is het volop tijd om de houtvoorraad op orde te hebben voor de winter invalt. Wat de hele zomer heeft liggen drogen ligt nu netjes binnen in de schuur. We hebben nog een flinke voorraad houten stammen van oude fruitbomen die al ruim een jaar liggen te drogen maar nog niet in korte stukken gezaagd waren. Die zijn ook dit weekend aan de beurt om in te korten en te kloven, zodat ze naar binnen kunnen. En natuurlijk moeten de schoorstenen geveegd worden, ik hoop dat we daar morgen aan toe komen.

Omdat wij dit weekend een vriendje van een van de zonen te logeren hebben waren er wat praktische zaken te regelen. Daar heb ik ook nog even wat aandacht aan moeten geven. En iedereen moest natuurlijk een sportwedstrijd doen. Nu zitten de pubers voor de Playstation waarop ze ook films kunnen kijken. Ze zitten lekker boven, dus hebben wij een heerlijk rustige avond samen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s