Wat kun je allemaal maken van tomaat – Dag 240

Vorige week hadden we enorm veel tomaten. Dus hebben we weer onze overheerlijke pastasaus met courgettes ingemaakt. Maar in de kelder staan nu genoeg potten, waardoor we vanaf nu tot de volgende oogst geregeld pasta met tomatensaus kunnen eten. En meer moeten het er ook niet worden want onze jongste zoon is weer dol op witte pastasaus, dus daar moeten we ook aan tegemoet komen.

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Vandaag was het echter weer raak en had ik weer een volle mand tomaten. Omdat ik dat zag aankomen hebben we vast wat vooruit gedacht. Daarom hadden we morzzarella en stokbrood gekocht. Inmiddels had ik ook al weer twee potten met basilicum gezaaid en die stond er geweldig bij. Dus hebben we tussen de middag heerlijk bruschettas met tomaat gegeten. Natuurlijk had ik daar een foto van moeten maken, maar het was al op voor ik er aan dacht.

Voor wie niet weet wat dat is hier even de toelichting. Neem wat dun gesneden stokbrood en rooster ze kort in de broodrooster tot ze knapperig zijn. Wrijf ze in met een teentje knoflook. Beleg ze met een plak tomaat en daarbovenop een bolletje morzzarella en beleg met een blaadje basilicum. De smaak van de combinatie is echt heerlijk en het is zo klaar. Ook lekker is om spiesjes te maken met een kerstomaatje, blaadje basilicum, bolletje morzzerella, blaadje basilicum dan weer een kerstomaatje en ga zo door tot het spiesje vol is.

Maar daarmee zijn we nog niet door alle tomaten heen dus ben ik nu op internet maar eens aan het speuren wat we nog meer kunnen maken. Wij zijn ook dol op zongedroogde tomaten. Maar ja hoe maak je dat, zoveel zon is er nu ook weer niet? Nou zelfs dat kun je vinden op internet, waar zouden we zijn zonder? Hier volgt een informatief filmpje hoe je zelf ovengedroogde tomaten maakt en kunt bewaren. Nog niet uitgeprobeerd maar dat ga ik beslist doen komend weekend.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s