Keep it Clean Day – Dag 231

Vandaag is het Keep it Clean Day, weer een van die speciale dagen waarbij aandacht besteed wordt aan het milieu. Het is de bedoeling dat we in onze eigen omgeving al het zwerfafval verzamelen zodat Nederland weer schoon wordt. Op 20 maart was het de Nationale #zwerfie Dag met als doel om minstens een stuk zwerfafval uit de natuur te halen en daar een foto van te maken en via een tweet aan de wereld laten zien hoe goed bezig je ben. Deze dag klinkt niet anders al is het van een andere organisatie. Iedere zichzelf respecterende organisatie moet natuurlijk een goed doel nastreven.

WP_001789Dus ben ik vandaag in mijn omgeving op zoek gegaan naar zwerfafval, maar dat was nog knap lastig. Blijkbaar is de #zwerfieactie een succes geweest want er was weinig te vinden, zoals je op mijn foto kunt zien. Gelukkig maar, dan hebben mijn kinderen zich ook gedragen.

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat we alleen op deze speciale dagen aan het zwerfafval denken. Het kost de gemeenschap handen vol geld om al het afval dat we achteloos uit de auto mikken of bewust ergens dumpen, door de gemeentereiniging te laten opruimen. Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG publicatie 2010) kost het de gemeenten jaarlijks € 200 miljoen en de gemeenschap als geheel € 250 miljoen. Een hoop geld waar we hele leuke andere dingen mee kunnen doen. Dus neem wat afval mee als je het ziet en gooi het in de vuilnisbak en niet alleen vandaag. Neem voor de zekerheid een zakje mee als je gaat wandelen, dat is wel zo handig.

Ter inspiratie het volgende filmpje:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s