De soep werd niet zo heet gegeten – Dag 204

Dat er te snel moord en brand geschreeuwd is over de dalende groente- en fruitprijzen vanwege de boycot van Rusland is nu wel duidelijk. Vandaag werd bekend dat de prijzen van tomaten, komkommer en paprika’s weer is gestegen tot het oude niveau van voor de boycot. Steunmaatregelen uit de EU zijn ineens niet meer nodig. “Gelukkig” denk ik bij mijzelf “dan hoeven de boeren niet meer te klagen”. Maar ook dat blijkt niet het geval want in de berichten gaat de klaagzang gewoon door. Nu is het slechte weer de boosdoener. Het is te koud voor de tijd van het jaar dus blijft de oogst achter. Het is ook nooit goed.

soepZelf merk ik ook dat de oogst nu wat achter blijft. Maar het was ook extreem veel wat er de afgelopen weken uit de moestuin kwam. Veel hebben we inmiddels weggegeven omdat we het niet opgegeten of verwerkt kregen. En al te veel inmaken heeft ook geen zin, want dan blijft er weer overschot in de vriezer of de kelder. Dat het tempo nu weer iets lager ligt komt ons goed uit. Waarom de boeren dan niet? De prijzen zijn nu toch weer in orde. Maar ik zal er wel een andere logica op nahouden.

In Deil bij de Manege en zorgboerderij HartenHoeve kon je vandaag voor 50 cent de kilo peren plukken waarvan het geld gedoneerd wordt aan het Rode Kruis van Oekraïne. Dat is nog eens een mooi initiatief. Zo kan het dus ook.

 

Advertenties

One thought on “De soep werd niet zo heet gegeten – Dag 204

  1. Pingback: Tomaten gooien voor de fun – Dag 217 | Uit de Klei getrokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.