BD landbouw in de praktijk – Dag 193

De aarde kan op verschillende manieren bewerkt worden om voedsel te verbouwen, daarover heb ik al heel wat blogjes geschreven. Een van de manieren is de Biologisch Dynamische landbouw, waarbij zo goed mogelijk rekening gehouden wordt met de belasting van de aarde, de werking van de natuur en de kosmos en aandacht voor bodemvruchtbaarheid, waardoor de kwaliteit van voeding optimaal gewaarborgd wordt. De BD methode is ontwikkeld door de Oostenrijkse antroposoof Rudolf Steiner die 100 jaar geleden leefde. Zijn methode krijgt steeds meer navolging.

Kraaybeekerhof (foto: Bruine Bonenbende)

Kraaybeekerhof (foto: Bruine Bonenbende)

Voor mijn eigen project leg ik de lat hoog. Niet alleen gaan we aan de slag met permacultuur maar zullen we ook zoveel mogelijk de BD methode van de antroposofie hanteren.

In een uitzending van RTV Oost, uitgezonden op 5 augustus 2014, komt op een heel praktische manier aan de orde wat BD landbouw inhoudt. Om je op een praktische manier kennis te laten maken met de verschillende aspecten van BD landbouw is het leuk om deze aflevering te bekijken. In deze uitzending van RTV Oost komen een aantal interessante onderwerpen over BD in de praktijk aan bod, zoals:

  • Het BD Tuinderijbedrijf De Zonnehorst van de familie Bunskoek uit Punthorst die in de praktijk vertellen en laten zien wat het kweken van groente en fruit volgens BD inhoudt;
  • Petra Essink, docent BD voedingsleer bij de Kraaybeekerhof in Driebergen vertelt over wat voeding doet voor het lichaam;
  • Het zadenveredelingsbedrijf De Bolster van de familie Vosselman uit Epe laat zien wat er bij komt kijken om zaden te produceren voor de BD landbouw.

Het inspireert mij iedere keer weer om te zien hoe mensen vol liefde omgaan met de natuur en het verzorgen van voeding dat tot weldaad kan zijn voor lichaam en geest.

De uitzending vindt je hier

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.