Vegetarisch eten is niet overal gewoon – Dag 183

We zijn net terug van een weekje Frankrijk. Het is altijd weer even wennen aan voedsel in een ander land. Niet dat ik het niet lekker vind, integendeel ik ben dol op ander voedsel, alleen ik raak er gauw door verstopt en kan dagen niet naar de WC. Zelfs het water kan al problemen opleveren. Maar goed dat zijn van die ongemakken die je voor lief moet nemen als je op reis gaat. Ik weet niet waar de fransen hun vezels vandaan halen want het viel ons op dat er zo weinig groente geserveerd wordt bij gerechten.

Genietend van een glaasje champagne in Reims

Genietend van een glaasje champagne in Reims

De fransen staan bekend om hun stokbrood en croissants. Juist deze week werd overal op de uitgestrekte velden het graan geoogst. Maar vooral het brood is een boosdoener als het om verstopte darmen gaat. Ik ben geen expert op het gebied van brood – daar moet ik mij echt nog een keer goed in verdiepen – maar erg vezelrijk is het Franse brood niet. Iedere dag croissants eten is heerlijk hoor, maar om brood met een beetje ‘inhoud’ te vinden is een ware zoektocht.

Wij hadden een appartementje gehuurd dus konden ook zelf koken. Daarom gingen wij op zoek naar een supermarkt, maar dat was niet moeilijk, zelfs op de tomtom kwam Carrefour naar voren. En dat was een ware belevenis. In de winkel gingen wij op zoek naar vegetarische ingrediënten zoals tofu of soja. In het schap biologisch, een fractie van de totale winkel, kwamen we ook niet echt verder. Bij navraag kregen we uiteindelijk een heuse supermarktmanager toegewezen die ons van hot naar her door de winkel sleepte met als resultaat: sojaburgers. Keuze uit: één soort! Daar is nog een markt te winnen, dacht ik gelijk.

In de restaurants zijn overigens ook weinig vegetarische gerechten verkrijgbaar. Gelukkig staat er altijd wel een vis op het menu en anders genoeg soorten Franse kaas. En we verbleven in het Champagnegebied dus hebben ons kunnen laven aan de wijn (zie foto uit Reims). De kinderen waren overigens erg gelukkig want veel vlees, weinig groente, iedere dag croissants en grote glazen cola en orangina gingen er wel in.

 

Advertenties

3 thoughts on “Vegetarisch eten is niet overal gewoon – Dag 183

 1. net op je blog gestuit, erg leerzaam voor een beginner als ik. Knap dat je begetarisch eet terwijl je je kids wel gewoon vlees laat eten! Ik eet zelf (nog) niet vegetarisch, maar zit er soms wel over te denken om in ieder geval een aantal dagen in de week vegetarisch te eten. Dan zou mijn dochtertje dat ook gewoon mee eten, hoe doe jij dat thuis? kook je dan apart voor je kids?

  • Bedankt voor je reactie. Nee wij koken niet apart iets voor de kinderen, we eten allemaal hetzelfde. Maar als we uit eten gaan dan mag iedereen kiezen wat hij eet dus kunnen zij gewoon voor vlees kiezen. Ik ben zelf niet volledig vegetarisch, maar als er vlees gegeten wordt (wat maar heel sporadisch gebeurt) dan wel biologisch vlees van de biologische slager.
   Groet, Jolanda

 2. Klopt, Frankrijk en vegetarisch gaan niet echt samen. Ik kan nog een aflevering van Gordon Ramsay herinneren waarbij hij in Parijs een restaurant wil helpen. Het eerste dat hij zegt is; waarom ga je geen vlees serveren. Als je wilt overleven als restaurant. Want een Fransman zonder vlees moet ik nog leren kennen.
  Overigens; bruin brood heet pain complet. Heeft ons ook een jaar gekost voor we er achter waren.
  Aardappelen worden overigens gezien als groente, Holland is één van de weinige landen die dat anders zien.
  Ik ben ook flexitariër, voor man en kids doe ik gewoon vlees, voor mezelf een burger of zo.
  Bij nasi verdeel ik het soms over twee pannen, maar soms neem ik gewoon roerbakreepjes. en dan moet iedereen maar mee eten. Dat lukt steeds beter, maar mijn kids zijn tieners en dat gaat dan een stuk moeilijker dan wanneer ze nog klein zijn.
  Succes dames.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.