Wat kunnen we nog zaaien in juli en augustus – Dag 177

Alles in de tuin groeit en bloeit als een dolle. De dagelijkse oogst is overvloedig. Je zou haast vergeten dat er nog meer te doen is in de tuin dan genieten van alle pracht en de oogst. Maar als we nu nog aan de slag gaan dan hebben we in het najaar ook nog overvloedige oogst. Er zijn gewassen die juist na de langste dag pas gezaaid kunnen worden zoals Chinese Kool, veldsla en zomeruien.

Hortensia's in de voortuin

Hortensia’s in de voortuin

Door te oogsten ontstaan er lege bedden in de tuin die kunnen nu worden verrijkt met verse compost voor de laatste zaai- en plant ronde. We kunnen nog een keer diverse soorten sla (kropsla, pluksla, snijsla) zaaien zodat we ook in het najaar nog lekker kunnen nagenieten van de zomergroenten. Dan is er de veldsla die altijd in juli en augustus in de volle grond gezaaid kan worden om vanaf januari te worden geoogst.

De groenten die ook nog net een keer kan worden gezaaid zijn: postelein, radijs en andijvie, maar ook kunnen we nog een paar maaltjes spinazie uitzetten. Ook is het tijd om de laatste winterkoolsoorten in de tuin te zetten waarna het zaaiseizoen definitief afloopt. In een beschutte dan wel verwarmde kas kan nog een aantal maanden worden door gezaaid.

Maar zaaien is niet al wat we kunnen doen. Het is nu belangrijk om de tuin niet te droog te laten worden, daar waar nodig moeten we regelmatig water blijven geven. En vergeet vooral de vogels en de overige dieren niet. Het is nu tijd om kruiden te oogsten en te drogen voor de winter. Door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen verlengen we de bloeien. Alle uitgebloeide struiken en planten kunnen worden gesnoeid en wil je extra planten dan is nu de tijd om te stekken.

Vergeet vooral niet te genieten van al het moois want voor je het weet is de zomer weer voorbij!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.