Het leven in één dag – 24 juli – Dag 174

Zijn er gemeenschappelijke waarden, emoties en rituelen in het leven van alle mensen waarin we ons allemaal herkennen? Zijn wij uniek en bijzonder of juist heel gewoon?

De makers van de film “Life in a day” gingen ernaar op zoek. In een anderhalf uur durende film hebben ze voor de toekomstige generaties in een uniek document geschiedenis geschreven van het leven van alledag, vastgelegd op een dag: 24 juli 2010.

Life in a dayDe uitkomst: een aaneenschakeling van herkenbare elementen die ons dagelijks leven kleuren. Van zonsopkomst tot zonsondergang. Van geboorte tot de dood. De makers vroegen mensen over de hele wereld vast te leggen wat ze op een specifieke dag deden of meemaakten. Vanuit 4500 uur film afkomstig uit 192 landen ontstond deze unieke documentaire over het leven zelf.

Naast eten & drinken, hoe we wonen, wat we doen als we opstaan en hoe we ons verplaatsen komen alle tegenstellingen voorbij die het leven biedt zoals wanhoop en vreugde, liefde en eenzaamheid, oorlog en spel. Met de wensballonnen die worden opgelaten kunnen wij onszelf afvragen: “Wat wens ik mijzelf of de wereld toe?”

Ontroerend is de man die zegt zonder angst te zijn. Hij had angst voor de mogelijkheid dat zijn vrouw wellicht kanker zou krijgen. Ze kreeg het en nu heeft hij geen angst meer!

Heftig is het aanzwellen van de Loveparade die eindigt in een catastrofe.

Emotioneel is de mijmering van de vrouw aan het eind van de dag. “Ondanks dat er vandaag niets bijzonders is gebeurd, voel ik alsof er iets geweldigs heeft plaatsgevonden.” Ze is bedroefd om haar ‘gewoon’ zijn maar constateert dat ze onderdeel is van iets heel ‘groots’ – het leven zelf.

Deze blog is eerder gepubliceerd op mijn andere blogsite: http://jolandaverburg.blogspot.nl/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.