Gezinsuitbreiding – Dag 121

We hebben gezinsuitbreiding. Gisteren hebben we onze nieuwe poes Bella opgehaald. Ze is geboren op de hooizolder van een boerenfamilie op of rond 1e Paasdag. Omdat het niet helemaal duidelijk is wanneer de moederpoes bevallen is nemen we als geboortedatum 20 april aan, de dag waarop het nestje ontdekt werd. Ze is zes weken oud, dus nog heel klein.

Na de dood van onze beide katers, Gino op 27 februari en Kendal op 24 mei, allebei op nagenoeg dezelfde plek bij ons voor de deur doodgereden, vonden we het toch wat stilletjes. Niet zo zeer voor onze overgebleven poes Lous, want katten zijn nogal op zichzelf, maar omdat we twee katten toch leuker vinden. Momenteel is Lous aan het bijkomen van een gebroken heup dus zijn we toch al aan huis gekluisterd.

Ik had het nog niet gezegd of onze jongste zoon had al een nestje gevonden via Marktplaats in een naburig dorpje. Dus zijn we afgelopen week even wezen kijken. Vier allerschattigste kittens. Ze mochten al weg met 6 weken, dat zou morgen zijn. De kittens die wij vorig jaar kregen waren 9 weken oud, een veel betere leeftijd. Ik vond het niet alleen wat aan de vroege kant ook mijn agenda liet het niet heel erg toe. We spraken af dat ze ons zou bellen als de anderen opgehaald zouden worden, zodat ons katje niet alleen achter zou blijven. De omstandigheden waarin de kittens zich bevonden stond ons namelijk niet aan. In een veel te kleine kooi met een klein bakje zand voor de behoefte en maar sporadisch bezoek van de moeder.

Het was duidelijk een boerengezin die snel van de katten af moesten, met weinig oog voor het welzijn van de kittens. Gisterenmiddag kregen we bericht dat de anderen opgehaald waren. Dus hebben we haar ook gelijk maar opgehaald. Gauw een van de kattenbakken goed geschrobd, een van de manden flink uitgeklopt en de reismand van zolder gehaald. En daar was ze dan onze nieuwe aanwinst Bella.

Nieuwsgierig liep ze door het huis heen. Nadat ze tot rust was gekomen at ze wat brokjes. Water kende ze blijkbaar niet, want bij de aanraking deinsde ze terug. Komisch om te zien maar het baarde mij wat zorgen. Had ze wel geleerd om wat anders te drinken dan bij de moeder? De inhoud van de kattenbak werd flink bestudeerd en daarna opgegeten. Hmmm wat moeten we daar nu weer mee, straks krijgt ze nog buikpijn. Maar goed de natuur regelt zichzelf, dat had ik natuurlijk kunnen weten, vandaag heeft ze gegeten, gedronken, geplast, gepoept, geslapen en gespeeld. Het komt helemaal goed met onze Bella.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.