Klimaatverandering. Waar of niet waar? – Dag 120

Klimaatverandering is een serieus onderwerp maar dat neemt niet weg dat we het met humor tegemoet kunnen treden. De Amerikaanse komiek John Oliver doet het anders. Hij vroeg zich af waarom er nog zoveel mensen sceptisch zijn over de feiten die onomstotelijk wijzen op klimaatverandering en het feit dat menselijk handelen daarvoor verantwoordelijk is? Van alle wetenschappelijke rapporten levert 97,1% het bewijs dat klimaatverandering een feit is en dat het hoog tijd is voor actie omdat het anders onomkeerbaar wordt.

Oliver legt uit hoe het komt dat ondanks al de wetenschappelijke bewijzen een op de vier Amerikanen vindt dat de feiten schromelijk worden overdreven en dat het dus wel meevalt met de klimaatverandering. Hij wijst erop dat de debatten niet kloppen dus de burger onjuist geïnformeerd wordt. Namelijk in debatten worden altijd twee mensen tegenover elkaar gezet die hun eigen standpunt verdedigen, een voor- en een tegenstander. Terwijl de voor- en tegenstanders niet 50-50 verdeelt zijn. Er wordt volgens Oliver ook altijd naar de bekende weg gevraagd als mensen hun mening geven. We hoeven niemands opinie te vragen over door wetenschappers bewezen feiten.

Een echt zinnige discussie op tv zou moeten bestaan uit 3 tegenstanders en 97 voorstanders dan krijgen we het juiste beeld voorgeschoteld. Bekijk zelf hoe John Oliver omgaat met het feit dat klimaatverandering is ontstaan door menselijk handelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.