Nog meer kattenleed – Dag 113

Het is ongelooflijk maar waar, weer is een van onze katten doodgereden. De tweede in drie maanden tijd. Vanmorgen vonden we Kendal onze oude kater dood in de berm liggen nog geen twee meter van de plek waar op 27 februari onze jonge kater Gino is doodgereden. We zijn er kapot van. Hoeveel kattenleed moeten we nog meemaken?

Lous onze enig overgebleven kat, vonden we vorige week in de tuin omdat ze niet meer kon lopen. Een röntgenfoto maakte duidelijk dat ze haar bekken gebroken heeft. Wat er precies is gebeurd weten we niet. We denken dat ze uit een boom gevallen is, want als ze aangereden zou zijn geweest dan had ze zich nooit zover kunnen verslepen. Nu moeten we haar 6 weken binnenhouden, ze mag maar weinig lopen en niet klimmen of springen. Maar durven we haar ooit wel weer naar buiten te laten gaan na wat onze andere twee katten is overkomen?

Kendal woonde nog maar een jaar bij ons. Hij was de kat van mijn zus, maar door omstandigheden kon zij hem niet langer houden dus vroeg ze of hij bij ons mocht komen wonen. We hadden inmiddels een optie op twee jongen uit een nestje maar Kendal kon daar ook nog wel bij. Nadat Kendal drie maanden bij ons woonde was hij ineens spoorloos. We dachten meteen dat hij naar zijn oude huis was gelopen maar daar was hij ook niet.

Wij hebben hem overal gezocht en uiteindelijk is hij 5 dagen weggeweest. Ineens stond hij weer op de stoep als een zielig hoopje uitgeputte kat. We denken dat hij aan de wandel is gegaan, misschien opgejaagd door een hond, waarna hij is verdwaald. Als tweejarige was hij al eens met een auto in aanraking geweest, maar weer vakkundig opgelapt. Door de plaat in zijn poot liep hij mank en hij kon niet goed eten omdat zijn gebit beschadigd was. Dat heeft hem parten gespeeld bij het terugvinden van ons huis.

Wat waren we blij dat hij er weer was. Een week lang heeft hij alleen maar in zijn mand gelegen geslapen, gegeten en gedronken. Na een paar maanden begon zijn vacht te vervilten, waarschijnlijk was de stress hem teveel geworden. Ik heb de hele winter lang iedere dag een paar minuten stuk voor stuk alle klitten en stukken vilt uit zijn vacht gekamd. Daardoor heb ik een enorme band opgebouwd met Kendal.

Het ergste vandaag vond ik dat ik mijn zus en haar dochters het trieste nieuws moest vertellen. In de reactie van mijn zus vond ik troost, zij zei: “In ieder geval heeft Kendal het laatste jaar van zijn leven een goed jaar gehad bij jullie”. Hij is 11 jaar geworden.

 

Advertenties

One thought on “Nog meer kattenleed – Dag 113

  1. Pingback: Vandaag heb ik een vogel het leven gered | Uit de Klei getrokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.