De eerste sla uit eigen tuin – Dag 79

Bijna niets is lekkerder dan eten uit eigen tuin. Vandaag op eerste Paasdag aten we een simpele maaltijd van verse ravioli, eigengemaakte tomatensaus en sla uit de kas. Er gaat niets boven de eerste maaltijden in het voorjaar uit eigen tuin of kas. Alles is nog pril en jong maar smaakt echt super. Buiten hebben we al volop rabarber staan en in de kas staat pluksla en rucola.

WP_000883De tomatensaus is nog van het afgelopen jaar. Zelfgemaakt van eigen tomaten en verse kruiden uit de tuin. Die maken we tot een smakelijke basissaus en doen we kokend in literpotten zodat de potten vacuüm trekken. Daarna kunnen we ze lang bewaren, maar voor de nieuwe tomaten zich aandienen zijn alle potten wel op. De maaltijd van basis tomatensaus bereiden we iedere keer weer anders, soms met biologisch gehakt en dan weer met vegagehakt en soms met verse groenten.

Vanavond aten we de tomatensaus heel simpel met verse ravioli gevuld met kaas en spinazie met daarnaast een verse salade uit eigen kas. De salade van pluksla en rucola hebben we aangevuld met een schepje maïs en afgemaakt met een dressing van mosterd en honing. Allemaal weinig werk en heel lekker. Pasen is voor mij geen uitgebreid eetfestijn maar gewoon genieten van eenvoud, met de Matthaüs Passion op de achtergrond, heel passend bij de paasgedachte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.