Dichten, aardappelen en voetbalkampioen – Dag 71

Vandaag was het een andere zaterdag dan normaal, gezellige maar een erg volle dag. In de ochtend kregen wij bezoek van iemand die een luisterrijke plek zoekt om rustig te kunnen dichten. Wij hebben een grote schuur achter het huis waar geregeld mensen komen klussen aan hun bootje of auto. Manlief is zowel gek op auto’s als op boten. Hij restaureert al jaren zijn eigen houten boot en dat trekt andere botenmensen aan. Vooral op zaterdag hebben we altijd flink wat aanloop. Zo ook vandaag. Daar past wel een dichter bij dus van ons kan hij komen. Ruimte en inspiratie genoeg.

Nadat de dichter was geweest moesten nodig de laatste aardappelen de grond in. Dat is vandaag ook geklaard. In het najaar wordt de uitdaging om de aardappelen in te kuilen zodat we ze lang goed kunnen bewaren. Dit jaar hebben we weer twee soorten biologische aardappelen, een vroege en een wat latere soort die ik beide nog niet ken.

WP_000853Maar er was meer aan de hand vandaag. De middag stond volledig in het teken van de voetballende kinderen. Op de club was het een drukte van jewelste. Er konden namelijk vier teams kampioen worden. Teams die ook nog eens alle vier thuis speelden. Alle opa’s, oma’s en andere familieleden waren opgetrommeld om naar de kampioenswedstrijden te komen kijken. Onze jongste zoon kon kampioen worden met zijn voetbalteam. En zo geschiedde.

Na een geweldige wedstrijd volgde het feest. Met een platte kar achter een tractor gaan de kampioenen een rondje door het dorp, gevolgd door friet eten van de plaatselijke frietbakker en sponsor van de club. Het is al de vierder keer dat mijn jongste zoon kampioen wordt. De leider van het team heeft een groot huis in het midden van het dorp en daar was, even als de andere jaren, ‘spontaan’ een groot feest met barbecue en drank. Moe van de volle dag maar met een voldaan gevoel nog even gauw een stukje schrijven. Bij deze.

 

PS. Mijn mannen zitten ondertussen voor de tv en kijken hoe Marijke Helwegen te water gaat bij Sterren Springen. “Ze gaat vast met de rollator”, grapte de oudste zoon.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.