Earth hour – Dag 57

Vandaag is het Earth Hour.

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Het is de bedoeling dat we allemaal, liefst wereldwijd, een uur lang van 20.30 – 21.30 uur het licht uitdoen voor de aarde. Je kunt bijvoorbeeld kaarsjes aansteken of een olielampje. Je kunt in het donker een wandeling gaan maken. Maar je kunt ook aanschuiven bij diverse activiteiten en festivals die door het hele land zijn georganiseerd. Wil je weten waar wat er te doen is kijk dan op de site van WNF en de speciale facebookpagina.

Earth-Hour-News- 19-12-10Het initiatief is in 2007 gestart in Sydney, Australië en nu doen er meer dan 7000 steden wereldwijd mee. Ook dit jaar start het daar weer en gaat zo alle tijdzones langs. Dus 24 uur lang is op enige plek in de wereld het licht uit. Bijzonder toch? Het helpt mee om energie te sparen en daarmee de aanslag op de aarde enigszins te verlichten.

In Nederland wordt het onder andere groots gevierd in Haarlem op de Grote Markt alwaar Roel van Velzen een optreden geeft – in het donker. Je kunt daar gratis bij zijn. Ook bedrijven doen mee zoals Center Parcs, de Efteling, het Scheepvaartmuseum en Ikea. Zelfs de KLM doet mee, alleen mag ik toch aannemen dat het niet ten koste gaat van de vliegveiligheid.

Natuurlijk doe ik ook mee, maar dan gewoon vanuit mijn eigen huis. Kaarsjes aan, open haard aan, glaasje erbij, lekker knus genieten van het donker. Misschien nog even buiten kijken naar de sterren, als de lucht tenminste helder is. En natuurlijk lekker op tijd naar bed, want vannacht is de nacht een uurtje korter omdat de zomertijd ingaat.

Heb je hart voor de aarde? Doe dan mee!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.